top of page

Staat jouw vraag hier niet bij?

Neem dan contact op met ons via de telefoon

of mail naar info@studiopurple.nl

STUDIOPURPLE

 • Waarom kleuradvies?
  De grote vlakken in een woning zorgen voor de sfeer. Dus zoek eerst een vloer uit, en de kleur van de wanden en plafonds. Meubels en accessories maken het af. Overigens, als de vloer en de kleur van de wanden bekend zijn, is het makkelijker de meubels, raambekleding, e.d., daarna uit te zoeken.
 • Is een kleuradvies voor een hoger segment interieurs?
  Nee, absoluut niet. Iedere bewoner in iedere woning kampt met dezelfde angsten en vragen over kleurgebruik op de muren. Dat is universeel. Iedereen verdient ook een interieur dat bij hem of haar past. Kleur is juist hetgeen een interieur persoonlijk kan maken, omdat kleurvoorkeuren heel persoonlijk zijn.
 • Is een kleuradvies duur?
  Een kleuradvies is niet duur. Zeker als je je beseft dat het je veel tijd scheelt om zelf alles uit te zoeken en/of te proberen. Ook de aanschaf van een verkeerde kleur wil je voorkomen. Nog maar niet gesproken over de eventuele echtelijke twists die kunnen ontstaan.....met als resultaat dat alles alsnog wit wordt geschilderd of één muurtje als compensatie in een kleur. Een kleuradvies kost 125,-- euro excl. BTW Bij een opdracht voor schilderwerk is een kleuradvies gratis. Een kleuradvies is echter altijd vrijblijvend. Je kunt het schilderwerk zelf uitvoeren of laten uitvoeren door jouw eigen schildersbedrijf.
 • Krijg ik wel een kleur die ik mooi vind?
  Met volle overtuiging, ja! Margriet van StudioPurple staat er juist om bekend om de persoonlijke kleurvoorkeuren boven water te krijgen. Rekening houdend met de woning, de ruimte, het bestaande interieur en de lichtinval zal Margriet ter plekke vele suggesties doen. Daarbij aangevend wat kleuren op het grote vlak, gecombineerd met andere kleuren doen. Uiteindeljk zul je zelf een weloverwogen beslissing nemen,
 • Wat als ik het uiteindelijk niet mooi vind?
  Dat gaat niet gebeuren, want dat zou betekenen dat bij het kleuradviesbezoek niet goed geïnventariseerd is, en niet weloverwogen tot een beslissing gekomen is. Onze belangrijkste taak is in het gesprek te vragen, te luisteren en te observeren om erachter te komen waar je van houdt en waar je niet van houdt. Dit samen onze kennis, kunde en ervaring zal resulteren in een bij jou passende persoonlijke en tijdloze kleurkeuze.
 • Stel dat ik de kleur over een paar niet meer mooi vindt.
  Dat gaat niet gebeuren omdat niet met trends en trendy kleuren wordt gewerkt. De gebruikte kleurenwaaier heeft niet-trendgevoelige, tijdloze, natuurlijke kleuren. Overigens bestaat deze kleurenwaaier met 260 kleuren al onveranderd 135 jaar. Margriet werkt al 25 jaar met deze kleurenwaaier/
 • Een kleur is toch persoonlijk, een keuze op gevoel?"
  Jazeker, daar valt ook niet over te twisten. De een heeft een duidelijke voorkeur voor blauw, de andere voor naturelkleuren. Het advies zal dan ook veel meer gaan over de juiste combinaties van kleuren, de combinatie met de vloer, de meubels, het interieur. De juiste kleurtonen, de lichtinval etc. En het toepassen van kleuren in zijn algemeenheid. De kleurkeuze is een persoonlijke keuze. Kleurenleer is echter wetenschap. Margriet vertelt je hier met passie en humor over.
 • `In welke fase moet ik een kleuradvies vragen bij een verbouwing of verhuizing?
  Eigenlijk als allereerste. Bij het opnieuw inrichten van een ruimte is het verstandig eerst de grote vllakken te bepalen. Dat betekent de vloer, de wanden en het plafond. Als daar de materiaalkeuze en kleurkeuze van is bepaald, is het heel eenvoudig de rest van de wensenlijst af te werken (meubels, stoffering, accessoires, etc.) Wil je advies over de kleur van een vloer, aarzel sowieso niet Margriet/StudioPurple telefonisch te benaderen. Hoe de uiteindelijke kleur van de wanden namelijk een nauwe relatie heeft met de kleur van de vloer? Pak de telefoon voor 3 minuten (06-24634629) en Margriet/StudioPurple licht toe waar je op moet letten bij de keuze van een vloer.
 • Kan ik ook een kleuradvies online aanvragen?
  Nee, dat kan niet. Evenals dat een kleuradvies in een winkel of op een beurs onmogelijk is. Net zoals een blouse bij de één wel staat en bij de ander minder goed, geldt dat ook voor kleuren in een ruimte. Het interieur, de vloer, de lichtinval hebben invloed op de uitstraling van een kleur. Dezelfde kleur kan in één ruimte prachtig zijn, terwijl deze in een andere ruimte, zelfs zijde van de woning doodslaat. Een goed kleuradvies kan alleen maar ter plaatse plaatsvinden.
 • Waarom voeren jullie "gewoon schilderwerk" uit naast decoratief werk?"
  Alles met verf en kleur vinden we fantastisch om uit te voeren. De afwisseling in het schilderwerk maakt dat we zelf nog met passie van ons werk genieten. Of dat een kozijn mooi afschilderen is, een plafond strak geschilderd, muren in een mooie kleur gezet of een schildering, alles wordt er mooier van. De meeste voldoening halen we echter uit een tevreden en gelukkige klant.
bottom of page